joi, 24 iulie 2014

Hello, pisici! Ce planuri aveți pentru ziua de azi? Ce ziceți de o mică plimbare... În bucătărie? Poate aveți poftă de ceva dulce sau poate deja v-ați lovit de întrebarea: "Iubita, nu faci nimic bun azi?". De aceea am venit cu ideea salvatoare ( haha )! Brioșe!

Toată lumea știe de muffins sau brioșe mai pe românește. Pufoase, cu ciocolată, caramel sau fructe, brioșele sunt alegerea ideala atunci când aveți poftă de ceva dulce. Si ce spuneți să le faceți chiar voi, simplu și rapid, în loc să le cumpărați?

Am să vă spun rețeta pe care o folosesc eu. Iată de ce aveti nevoie:

  • 100 gr margarină (eu folosesc o margarină cu unt)
  • 100 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • 3 ouă
  • 1 esență rom sau vanilie
  • 1/2 pachet praf de copt (sau dacă aveți praful de copt la cutie, puneți o linguriță rasă)
  • fulgi de ciocolată sau fulgi de caramel


După ce v-ați pregătit toate ingredientele e timpul să vă apucați de "magie". Pentru a amesteca ingredientele eu am folosit un mixer, dar puteți foarte bine să folosiți un tel. Începeți prin a freca zahărul cu margarina până se topește zahărul. Adăugați ouăle, amestecați bine, apoi puneți făina (nu toată odată ca să nu se formeze cocoloașe) praful de copt și esența. La final eu am împărțit compoziția în două și am adăugat fulgii de ciocolată și de caramel (dacă nu găsiți la magazine, puteți folosi ciocolată rasă sau fructe).

Mai departe am pregătit formele cu hârtia de copt și am adăugat compoziția în ele. Am mai adăugat deasupra puțini fulgi de ciocolată, apoi le-am băgat la cuptor la foc iute circa 30 de minute. Dar pentru că nu toate avem același model de aragaz, sfatul meu e să le verificați cu scobitoarea. Fac testul ăsta pentru toate prăjiturile și niciodată nu a dat greș.

După ce sunt gata le puteți orna sau le puteți lăsa simple. Totul depinde de preferințele voastre!Sper că v-a plăcut rețeta și o veți încerca și voi! Și vă așteptăm cu poze pe pagina noastră de facebook! Pupici pufoși până data viitoare!

Lelia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Cauta!

Ma gasesti pe:

Mail: gabitza_mary93@yahoo.com