miercuri, 24 ianuarie 2018
După cum am spus într-un articol precedent, anul 2018 va fi anul schimbărilor. Am inceput cu modificări încă din prima lună, asta pentru că am avut motivaţia şi încurajările de care am avut nevoie. O schimbare importanta a fost mutarea blogului pe www.thecattitude.com, însă cea mai mare schimbare pe care am făcut-o a fost asta:

Vă întrebaţi cum am trecut de la roşu la blond? Dacă mi-a fost frică de o aşa schimbare? Dacă voi reveni la roşu? Cum s-a întamplat? Cine e "vinovat" pentru asta? Să o luăm cu începutul.

Am simţit să fac această schimbare, în primul rând pentru părul meu. Am ales să îl vopsesc aşa pentru că la rădăcină este cât de cât apropiat de nuanţa mea şi sper eu să nu mai necesite o revopsire prea curând. Apoi, l-am tuns mai scurt pentru ca îmi cădea foarte mult, aveam vârfurile despicate şi era destul de ars de la decolorare.

Pentru că da, l-am decolorat. Apoi l-am tuns. Apoi l-am vopsit şi i-am făcut câteva şuviţe. Spun "eu", de parcă eu am făcut asta. "Vinovată" pentru rezultatul ăsta de milioane este Mari, v-am mai spus de ea într-un articol mai vechi. Am renunţat la roşu pentru că era destul de greu de întreţinut, adică trebuia să mă vopsesc undeva la două luni, ceea ce pentru mine este destul de des. Dar şi pentru ca am fost roşcată timp de aproape 5 ani. Trebuia să vină o aşa schimbare.

Pentru a ajunge la acest rezultat, am folosit o vopsea Lorvenn Dark Blond (nr. 6) la rădăcină şi Very Very Light Blond (nr. 10).


Mi-a fost frică, am avut nişte emoţii, vaaaiii! Nu îmi era teamă că nu o să îi iasă Marinelei ce voiam eu, îmi era teamă că nu îmi va sta bine, că nu mă voi putea obişnui cu nuanţa. Şi nu, nu mi-am stricat părul. Ce a fost ars, s-a tăiat. Însă, după vopsire, părul meu s-a uscat puţin, aşa că va trebui să îl hidratez cât mai mult cu măşti de păr si balsam. Şi mi-a recomandat Mari să adaug gălbenuş de ou în măştile pe care mi le voi face.

Vreau să vă spun şi vouă cum prepar şi ce efect are asupra părului meu. Am pus într-un bol din plastic (eu l-am folosit pe cel de la vopsea) un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de ricin, 2-3 linguriţe de ulei de nucă de cocos şi o linguriţă de miere. Am amestecat bine până am obţinut o pastă foarte, foarte moale, apoi am aplicat-o pe păr. L-am strâns într-un coc şi am aşteptat 2-3 ore (cu cât mai mult, cu atât mai bine), după care am clătit bine părul şi l-am şamponat ca de obicei. După balsam, l-am uscat cu un prosop, am aplicat un ser termo-protector şi l-am uscat în proporţie de 80% cu uscătorul de păr. Tot ce pot să spun e că rezultatele au venit chiar după prima utilizare a acestei măşti. Părul meu este moale, mătăsos, fin, uşor de pieptănat şi de coafat. Şi mi-am propus să o folosesc o dată pe săptămână. Voi ce măşti făcute în casă folosiţi?


gabitza_mary93@yahoo.com0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Cauta!

Ma gasesti pe:

Mail: gabitza_mary93@yahoo.com