luni, 10 martie 2014


Hello, dragele mele! 

Sper că sunteți bine și nu tușiți ca mine. Da, au trecut iarna și frigurile alea mari, însă acum e sezonul gripei și răcelii. Vremea asta de martie ne cam înșeală. Se apropie într-adevăr primăvara, însă un vânticel subțire sau o ploicică mică ... astea ne pun în pat! Pe mine m-a luat pe nesimțite, ieri nu aveam nimic, iar azi când m-am trezit mă durea gâtul îngrozitor. A început și tusea, două ore mai târziu. Durerile de cap au venit și ele. Și uite așa, stau la pat, ca o bunicuță. Cum? Și voi? Ohh, ce ziceți să ne facem bine împreună?


În perioada aceasta, sistemul imunitar este scăzut, așa că ar trebui intărit cu multe fructe și legume. Sub orice formă: naturală, suc sau pastă. Sunt recomandate ceapa, usturoiul, morcovii, portocalele, lămâile. Puteți, deasemenea, să apelați și la vitamina C sau orice vitamine vă prescrie medicul.Și că tot vorbeam de lămâie ... Puteți pune zeama unei lămâi într-un pahar cu apă caldă și puțină miere. Apelați la acest amestec de două ori pe zi. Lămâia, bogată în vitamina C, crește rezistența organismului și reduce boala.În seara asta lăsați-vă răsfățate. Rugați-vă mama, prietena, iubitul să facă o supică de pui cu verdeață proaspătă, pe care să o mâncați cât mai caldă. Supa de pui vă desfundă căile respiratorii, ameliorează tusea și durerea în gât și e și foarte gustoasă.
Lăsați apoi, toate grijile și mergeți să faceți o baie fierbinte. Relaxați-vă în apa fierbinte timp de 30-40 de minute, apoi îmbrăcați-vă în ceva comfortabil și săriți în pat la căldurică.

Să nu adormiți înca! Trebuie să beți un ceai cald de mentă, de mușețel, de gălbenele sau de ce aveți voi prin casă. Îndulciți-l cu miere și adăugați o felie de lămâie. Așa este, iar miere și lămâie. Fac minuni împreună. De ce stați? Beți ceaiul că se răcește! 

Gripa și răceala vă extenuează și oricum e noapte, deci ar trebui să vă odihniți. Trebuie să prindeți puteri pentru că mâine vă veți simți mai bine dacă dormiți cel puțin 8 ore. Bineînțeles, dacă răceala vă dă de furcă, ar trebui să stați 2-3 zile la pat și să evitați contactul cu alte persoane, efortul fizic. 

Ce să vă mai spun? Să vă faceți bine! Și ... ne "citim" data viitoare. Nu vă pup, că sunt bolnăvioară, dar nu uitați... Be a Cat with Attitude!

Gabriela

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Cauta!

Ma gasesti pe:

Mail: gabitza_mary93@yahoo.com