joi, 8 ianuarie 2015

Hellooooo, pisicuțelor! Ce faceți voi? Sper că la voi vremea e mai bună. La noi plouă și e urât. Cum adică unde la noi? Ooooops! Am uitat să vă spunem... Așa cum pisica Vera e plecată în Anglia, așa ne-am hotărât să ne mutăm și noi în Germania.

Dar nu despre asta este articolul de azi. Cu toții am avut ieri o rudă, un prieten, un vecin care să poarte  numele sfânt de Ion, Ioana și derivate de la acestea. Am avut și noi o prietenă și i-am făcut o surpriză plăcută, zic eu: un tort de prințesă.
Iată de ce avem nevoie:

Pentru blat:
* 5 ouă;
* o cană de zahăr;
* un pliculeț de zahăr vanilat;
* esență de rom/vanilie/lămâie;
* o cană de făină;
* o linguriță de praf de copt.

Pentru ornat eu am folosit:
* 10 pachetele de KitKat;
* 3 punguțe de M&Ms;
* un plic de cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker;
* 200 ml de lapte si zahăr pudră (pentru cremă);
* o ciocolată Milka cu Oreo;
* 3 pachete de biscuiți Oreo.

Pentru sirop:
*compot de casă (după preferințe);
sau:
* 1 l de apă caldă;
* 5-6 linguri de zahăr;
* esență de rom/vanilie/lămâie.


Să începem! Se bat ouăle cu zahărul până se topește. Adăugăm apoi, zahărul vanilat, esența și făina treptat, pentru a nu se forma cocoloașe. Punem și praful de copt, apoi este gata să îl dăm la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie încins, eu îl dau la 160-180 de grade, iar forma de tort trebuie pregătită cu hârtie de copt sau tapetată cu unt și făină. Îl lăsăm 10 minute la temperatura de mai sus, apoi îl dau la 80 de grade. Ar trebui să fie gata în 60 de minute, dar mai sigur e testul cu scobitoarea. Nu dă greș niciodată, cum a zis și Vera într-o postare mai veche, aici.

După ce l-am scos din cuptor și s-a răcit, îl tăiem în două sau trei, în funcție de cât de înalt a ieșit blatul. Eu am ales să fac siropul din apă, zahăr și esență. Însiropăm partea de jos a tortului, apoi ne apucăm să facem crema de ciocolată. Într-un vas înalt punem 200-250 ml de lapte, 2-3 linguri de zahăr pudră și turnăm conținutul plicului de cremă. Mixam la început, la viteză mică, apoi 3 minute la viteză mare. Apoi, întindem un strat de cremă peste prima bucată de blat. Adaugăm a doua felie, însiropăm și întindem crema. Și tot așa cu toate feliile pe care le avem.

Acum, începem ornatul. Pe blat, și de jur împrejur, întindem cremă. Lipim biscuiții Oreo între ei, în așa fel încât să formăm 4 turnuri egale. Poziționăm turnurile, iar între ele lipim de tort, batoanele de KitKat. Ne alegem apoi, care să fie fața castelului, și din ciocolata Milka cu Oreo, formăm o poartă pe care o lipim cu cremă. Tot ce mai rămâne de făcut, este să turnăm punguțele de M&Ms deasupra și am terminat.


Poftă bună!


Ce părere aveți? Vi se pare potrivit pentru o prințesă? Că de bun, e bun, vă asigur. Nu a rămas nimic!

Până data viitoare, vă pup dulce și vă îmbrățișez cu drag.

Gabriela

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Cauta!

Ma gasesti pe:

Mail: gabitza_mary93@yahoo.com